dimarts, 17 de gener de 2017

Temps de Ximbombes i Dimonis

Ja fa una setmana que hem tornat a escola. Piles carregades i amb moltes ganes de seguir aprenent divertint-nos tant com poguem.
Ens hem submergit de cop a la festa de Mallorca més tradicional i coneguda: LA FESTA DE SANT ANTONI: foguerons, dimonis, màscares, ximbombes, gloses...
Aquests dies els estam dedicant a treballar aquesta festa.
De moment hem glossat molt. Un dia vaig dur la ximbomba i ens vàrem posar a cantar algunes de les gloses més conegudes. L'endemà, vàrem inventar-ne de noves per parelles. Hem après que tenen 4 versos i que rimen de dos en dos. I que per crear gloses, hem de pensar paraules que rimin.
Avui ha vengut el padrí de n'Arnau i ens ha duit una XIMBOMBA ENORME! I després hem vist com en feia una per noltros: primer ens ha mostrat el caduf, després ha posat la pell de cabrit en remull. Mentre esperàvem que es reblanís, li hem cantat les nostres gloses i alguns feien sonar la Ximbomba grossa i la petita, que era de n'Arnau, que també l'havia duit. Quan la pell de cabrit ha estat llesta, l'ha fermada amb una corda i enmig hi ha posat un pern. Després ha fermat la pell amb una corda més gruixada al voltant del caduf. Entre tots hem hagut d'estirar-la molt per tensar-la bé. Finalment ha posat la canya i ENS HA REGALAT LA XIMBOMBA. No l'hem pogut fer sonar perquè la pell s'ha d'eixugar bé. Però dijous la traurem al pati per la festa de l'escola.
GRÀCIES BIEL PER AQUEST REGAL QUE ENS HAS FET AVUI!

El taller de màscares de dilluns va ser un éxit de participació de pares. Moltes gràcies a tots, perquè sense voltros, les màscares no haguessin quedat tan guapes.

2 comentaris:

  1. Quina activitat més divertida!! M'encantaria veure què heu après aquesta setmana, segur que surten coses sorprenents. Vos enyor!!!!

    ResponElimina
  2. Al meu padri li va encanta venir a la clase

    arnau

    ResponElimina